Veelal ontstaan vanuit samenloop van omstandigheden.Toeval ,associaties of een aanleiding. Noem het "art trouvee"

uit 1983 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

molwerk

2015

object in multiplex -panorama op dibond afmeting 230 x 25 cm

american tourist

2013

Als benadering zou ik zelf de  term "realistisch" in dit geval niet gebruiken maar met "Multiple choiche" moet je wel. Ik zou het eerder als een gematerialiseerde associatie omschrijven, maar dat vind ik zelf ook al te veel van het goede.

het echtpaar

2013

Met realistisch bedoel ik vooral figuurlijk. Het gebeurd nog wel eens dat hoe langer je bij elkaar bent er soms opmerkelijke overeenkomsten ontstaan. Echter het tegenovergestelde is ook waar.

la vache qui ne rit non plus

2013

uit 1999, Frankrijk, Jura, dicht bij de Zwitserse grens. Een enigzins desolaat maar fascinerend gebied. Eenmaal thuis onstond dit werkstuk

phantasie oriental

2013

Persoonlijk is het continent voor mij nog onbekend gebied. Waarschijnlijk  is dat  ook voor Europeanen die er wel waren, het  beter kennen toch nog steeds een mysterie

thelodus fantastica

2013

Thelodus is een uitgestorven vissengeslacht uit de familie Thelodontidae en het exemplaar die ik maakte is daar familie van. Echt waar!

lichtobject

2003

lampje van beschilderd perspex en koperdraad voor mijn dochter

la chute

1998

Het is vooral associatie.Je hebt aantal voorwerpen die je helpen je fantasie in beweging te zetten. De 3-d appel is een persoonlijk aspect, verwijzend naar Kees Franse om zo hem te gedenken en zijn beelden van enorme appels die ergens op Schiphol staan en in Rotterdam aan een singel.

souvenir d'amour

1988

Sommige zaken zijn prive maar op de een of andere manier wil je er wel iets van laten zien

drankorgel

1983

Letterlijk 'Art trouvee'. Gered van de brandstapel. De onderdelen van piano en orgel lagen al klaar om te gaan fikken. Gelukkig hebben wij er nu nog dagelijks plezier van en staat ons niet in de weg.